Huisregels Tovido

  • We verwachten dat alle leden zich inzetten om de wedstrijden in de competitie volgens speelschema te spelen. Afzeggingen voor wedstrijden moeten beperkt worden en tijdig doorgegeven worden aan de trainer of coach.  
  • Indien er te weinig speelsters uit het eigen team zijn voor een wedstrijd (streven is 8 speelsters en minimaal 1 reserve), worden in principe invallers (of reserves) uit een lager team gevraagd. Er worden invallers (of reserves) gezocht die qua leeftijd, speelniveau, lengte en ervaring zo goed mogelijk bij het team passen en de klasse waarin het team speelt. Indien niet op een ideale manier aan deze eisen kan worden voldaan, maar er wel een team geformeerd kan worden, verdient spelen van de wedstrijd de voorkeur boven afzeggen van de wedstrijd. 
  • Invallers (of reserves) kunnen alleen uit een hoger team komen indien dit team geen wedstrijdkorfbal speelt én indien de gemiddelde leeftijd van het lagere team binnen de toelaatbare grenzen valt. De Sportlink app geeft bij het invoeren van speelsters in het Digitale Wedstrijd Formulier aan wanneer deze grenzen overschreden worden.  
  • Alleen indien het niet lukt voldoende invallers te vinden, kan een verzoek tot verplaatsen van een wedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat neergelegd worden. In de zaal is het verplaatsen van wedstrijden vrijwel niet mogelijk. Wedstrijden mogen nooit zonder tussenkomst van het wedstrijdsecretariaat worden verzet. 
  • Laat na de wedstrijd en training de kleedkamers netjes achter. Behandel de materialen en andere eigendommen met respect en meld bij het bestuur als er mankementen zijn. Op het sportveld in Esch is het laatste team verantwoordelijk voor het afsluiten van kleedlokaal, bergingen en scheidsrechtersruimte. 
  • Behandel scheidsrechters, coaches en tegenspeelsters met respect.